Vera almás batyuja:
Hozzávalók:
30 dkg liszt,
25 dkg margarin, 6 ek. víz,
fél ek. enyhe ecet,
csipet só,
1 cs. vaniliás puding,
4-5 ek. cukor,
alma
A lisztet, margarint, vizet, ecetet és a csipet sót összegyúrjuk, hideg helyen legalább 12 órát pihentetjük (hűtőben 1 hétig is eláll).
A vanilia pudingot a csomagoláson található utasítás szerint megfőzzük, lapos kivizezett tányérra öntjük és kihűtjük. (Közepes jénai teteje tökéletes.)
A tésztát késfok vastagságúra nyújtjuk, kb. 15x15 cm-es kockákra vágjuk, mindegyikre 1-1 kocka hideg pudingot teszünk, meghintjük durvára vágott dióval, erre magházával lefelé - egy fél meghámozott, kimagozott almát fektetünk. A tészta négy csücskét összefogva az almát becsomagoljuk és sütőlemezre fektetve megsütjük a kis batyukat. Még forrón gazdagon meghintjük porcukorral a tetejét.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése