2010. november 9., kedd

Marengói nyúl

Nagyapám nyulakat tartott, így tíz évvel ezelőttig rendszeresen ettünk nyulat. Kedvencem a marengói nyúl volt.
Nemrégiben ismét szert tettem egy nyulakat tartó ismerősre, így ismét könnyen be tudom szerezni. Első saját nyúlból készült főztöm természetesen a marengói nyúl volt, anyukám receptgyűjteményéből.

Házinyúl marengói módra:

Hozzávalók:
1,5 kg nyúl,
2-3 ek. olaj,
 másfél pohár fehérbor,
20 dkg gomba,
1 ek. paradicsompüré,
1 kis fej vöröshagyma,
1 csokor petrezselyemzöld,
1 ek. liszt,
só, törött bors

A feldarabolt, megsózott nyulat a forró olajban kissé megpirítjuk, mellédobjuk az apróra kockázott hagymát, a megvagdalt petrezselyemzöldet és egy pohár fehérborral fölengedjük. Ha elfőtt a leve, egy kevés vízzel pótoljuk. Ha a hús már jó puha, zsírjára sütjük, beledobjuk a karikára vágott gombát, 5 percig pároljuk, majd meghintjük a liszttel és a maradék fehér borral meg egy kevés vízzel fölengedjük. Mártás sűrűségűre forraljuk és a paradicsompürével (én most a levesből tettem rá pár kanállal) meg egy késhegynyi törött borssal ízesítve rízzsel, vagy burgonyapürével kínáljuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése