2010. november 9., kedd

Olaszos cukkini

Nagy kedvencem az Olaszos cukkini, még anyukámtól tanultam, kb. 10 éve készítem.

Olaszos cukkini:
 Hozzávalók:
1 cukkini,
1 fej hagyma,
2-3 gerezd fokhagyma,
10 dkg párizsi,
2-3 szem paradicsom,
2 tojás,
reszelt sajt,
só, bors oregánó, bazsalikom
olivaolaj

A cukkinit megmosom, kb. 1x1 cm-es kockákra vágom.
Az apróra vágott hagymát kevés olivaolajon megdinsztelem, hozzáadom a szintén apróra vágott fokhagymát és a felkockázott cukkinit. Fedő alatt félpuhára párolom, sóval, borssal, oregánóval, bazsalikommal ízesítem. Nem kell alá vizet tenni, a cukkini elég levet ereszt.
Amíg párolódik felkockázom a párizsit, forró vízbe mártva lehúzom a paradicsom héját és karikákra szelem, a reszelt sajtot és a tojásokat összekeverem.
Ha a cukkini megpuhult leszűröm (különben túl vizes lenne), jénaiba szedem, ráteszem a felkockázott párizsit, a felkarikázott paradicsomot, ismét megfűszerezem, ráöntöm a tojásos reszelt sajtot és forró sütőben pirosra sütöm. 
A párizsi ki is maradhat, de mi húsevők vagyunk. Isteni!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése