2010. november 9., kedd

Szilvafánk

Egy Nők Lapja Ízözön melléklet recept alapján évek óta készítem a következő szilvafánkot.

Szilvafánk:

Hozzávalók:
25 dkg szilva,
25 dkg liszt,
1-1,5 dl tej,
5 dkg darált dió,
1 tojás,
1 ek. porcukor,
2 szem összetört szegfűszeg,
csipetnyi só,
tetejére fahéjas porcukor

A tojást habosra keverem a tejjel, hozzáadom a sót, porcukrot, darált diót (az eredeti recept mandulát ír, én mogyoróval is csináltam már), szegfűszeget, majd a lisztet is belekeverem. 15-20 percig pihenni hagyom, közben a szilvát megmosom, kimagozom, apróra vágom.
A szilvadarabokat hozzáadom a tésztához és jól összekeverem. 
 Felforrósított olajba evőkanállal beleszaggatom és gyorsan pirosra sütöm. 
 Papírtörlővel bélelt tálba szedem, fahéjas porcukorral tálalom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése