2010. november 9., kedd

Sárgaborsó főzelék fasírozottal

A mai főételünk sárgaborsó főzelék volt, fasírozottal.

Kép (lemerült a gép, csak telefonos van)

Hozzávalók:
25 dkg felesborsó
2 ek. zsír, liszt, 2 gerezd fokhagyma


A borsót este beáztattam, másnap hideg vízben tettem fel főni. Több, mint 1 órát főztem, amíg a szemek szétfőttek. Fokhagymás, paprikás rántással berántottam.

Fasírozott

Hozzávalók:
50 dkg darált hús
1 egész tojás
másfél zsemle
1 kis fel hagyma
só, bors, zsemlemorzsa

A zsemlét kevés tejbe beáztattam, szétmorzsoltam. Hozzátettem a többi hozzávalót (a hagymát forró olajon kissé megfonnyasztottam), jól összekevertem. Kézzel pogácsákat formáztam belőle, zsemlemorzsában megforgattam, bő forró olajban kisütöttem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése