2010. november 9., kedd

Csirkemellfilé baconben

Az eredeti recept az IMP BVMester Kiadó Kft. egyik Mintakártyájáról származik. 

 Csirkemellfilé baconben:
  

Hozzávalók 4 személyre:
4 csirkemellfilé
8 szelet baconszalonna
1 gerezd fokhagyma
1 fej vöröshagyma
3 szál szárzeller
3 sárgarépa
2 kis cukkini
1 ek paradicsompüré
1/8 l száraz fehérbor
olivaolaj
só, pirospaprika, őrölt rozmaring

A csirkemellfilét forró olajban ropogósra sütjük. Kivesszük, sóval, pirospaprikával, rozmaringgal ízesítjük. Minden filét 2 szelet baconbe göngyölünk.
A zöldségeket meghámozzuk, a hagymát, fokhagymát összevágjuk, a répát, cukkinit és szárzellert gyufaszál vastagságú csíkokra vágjuk. A paradicsompürét és a fehérbort összekeverjük.
Forró olajban üvegesre sütjük a hagymát, hozzáadjuk a fokhagymát és a zöldségeket. Rövid ideig pirítjuk, belekeverjük a paradicsompürés bort, sóval, paprikával ízesítjük.
A husikat a zöldségre fektetjük és fedő alatt 15 percig pároljuk. Forró sütőbe tettem és  5-10 perc alatt pirosra, ropogósra sütöttem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése