2010. november 8., hétfő

Szmona csirkéje

A receptet egy nlc-s ismerősöm, Szmona tette közzé 4-5 éve, azóta több helyen is rátaláltam, nem tudom tőle ered-e vagy mástól, mindenesetre a mi kis fórumos közösségünkben Szmona csirkéje néven vált ismertté.

Szmona csirkéje:


Hozzávalók: 4 db csirkemell (Szmona 1 feldarabolt csirkével készíti), 3 ek. liszt, 1 tk. pirospaprika, 1 kk. őrölt bors, 1 kk. majoranna, 1 tk. Vegeta, 2 gerezd fokhagyma apróra vágva, margarin a tepsi kikenéséhez, 1 fej vöröshagyma, füstölt sajt, 1 pohár tejföl, 4 ek. olaj, víz

A lisztbe belekevertem a fűszereket és a fokhagymát. Ebbe beleforgatom a besózott csirkemelleket, margarinnal kikent tepsibe teszem, a maradék lisztet rászórom, karikára vágott vöröshagymát, reszelt füstölt sajtot teszek rá, tejföl, olaj, víz keverékével meglocsolom, előmelegített sütőben fólia alatt 1 órán át sütöm, majd a fóliát levéve megpirítom.
Én burgonyapürével és mustáros fejes salátával tálaltam.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése