2010. november 9., kedd

Olaszos paradicsomleves

Az olaszos ízeknél maradva ebédre ismét anyukám receptgyűjteményéből készítettem el két kedvencemet.

Olaszos paradicsomleves:



Hozzávalók: 
kb. fél kg paradicsom hámozva,
1 húsos gerezd fokhagyma,
1 kis fej hagyma,
olaj, só,
10 dkg trappista,
oregánó, bazsalikom, kakukkfű, pirospaprika

A paradicsomot leforrázom, lehúzom a héját és kockákra vágom. Olajon megpirítom a felkockázott vöröshagymát, beletöröm a fokhagymát. A tűzről levéve hozzáadom az olaszos fűszernövényeket és a pirospaprikát. Beleteszem a paradicsomot, vízzel felöntöm levesnek és megsózom. Felforralom, kéziturmix segítségével pépesítem. Tálalás előtt a tányérba apróra kockázott sajtot teszek, erre öntöm a forró levest.
Különleges, savanykás ízű paradicsomleves. Én sokkal jobban szeretem, mint a hagyományosat.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése