2016. november 21., hétfő

Vénusz csupacsoki süti

A "Süss hétköznap a Vénusszal" nyereményjáték 2. fordulójára sütöttem a Vénusz csupacsoki sütit. Mivel a boltban csak vaníliás sütőmargarin volt, azzal. Elég száraz lett pedig az előírtnál 10 perccel hamarabb kivettem, de hát az én 30+ éves örökölt gáztűzhelyemen nem lehet hőfokot szabályozni mert vagy teljes lánggal sütök, vagy elalszik...

Vénusz csupacsoki süti:

Hozzávalók:

  • 25 dkg Vénusz Sütőmargarin
  • 30 dkg étcsokoládé
  • 20 dkg liszt
  • 5 tojás
  • 15 dkg cukor
  • 2 tk sütőpor
  • csipet só
  • 10 dkg fehér csokoládé
Elkészítés:
  1. Az étcsokit a sütőmargarinnal gőz felett összemelegítjük.
  2. A tojásokat robotgéppel fehéredésig habosítjuk a cukorral.
  3. A lisztet átszitáljuk a sütőporral, hogy csomómentes legyen. 
  4. Az olvasztott margarinos csokit a felhabosított tojásokhoz adjuk, majd hozzákeverünk 5 dkg apróra vágott fehér csokit és a sütőporos lisztet és a csipet sót.
  5. Sütőpapírral bélelt 30×40 centiméteres formába öntjük a masszát, és 170 fokon 30 percig sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése