2016. november 25., péntek

Máglyarakás

Volt egy pár napos kezdetlen kalácsom, valamennyi almám és ettem volna valami finom édeset. Horváth Ilona szakácskönyvéből néztem ki a máglyarakás receptjét, nagyon finom lett, nekem hidegen még jobban ízlett, mint melegen.

Máglyarakás:


Elkészítés: A kalácsot feldaraboljuk. 3 tojás sárgáját 10 dkg cukorral és 3 dkg olvasztott vajjal elkeverünk, hozzáadunk fél liter tejet és a mély tálba tett kalácsra öntjük. Egy tűzálló tálat margarinnal kikenünk, az áztatott kalácsot belerakjuk. 10 dkg rumba (én rumaromába) áztatott mazsolával és 10 dkg darált dióval meghintjük.
Fél kg almát meghámozunk, vékony szeletekre vágunk és a sütire tesszük. Előmelegített sülőben 30 percig sütjük. Közben a tojásfehérjékből habot verünk, hozzáadunk 3 evőkanál baracklekvárt. a megsült tészta tetejére öntjük, elsimítjuk és 10-15 percig gyenge tűznél addig sütjük amíg a hab megemelkedik és kicsit megpirul. Kockákra vágva tálaljuk, melegen és hidegen is nagyon finom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése