Trinity Zamat és illat nevű blogjában akadtam az Édes körtébe fészkelt sokmagvas csirke receptjére. Egyből az elkészítendők listámra került, Karácsonykor ki is próbáltam. Nekem ízlett, szeretem a gyümölcs és hús kombinációját. A körte roppanós maradt, volt aki ezt kifogásolta.
Édes körtébe fészkelt sokmagvas csirke:
Recept:
40 dkg csirkemellfilét apró kockára vágok. Boltban kapható magkeveréket (tökmag, napraforgómag, fenyőmag) kevés olajon megpirítok, hozzáadok 1 ek. mézet és a csirkemellet. Megpirítom. Közben a körtét meghámozom, magházát kivágom, belsejét kimélyítem. A megpirult húst 15 dkg reszelt trappistával összekeverem, ezt a tölteléket a félbevágott körtékbe kanalazom. A kikapart körtebelet a maradék hússal köré szóróm, 170-180°C-ra előmelegített sütőben pár perc alatt pirosra sütöm. Köretnek rízst kínáltam mellé, én köret nélkül ettem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése