Szintén az elkészítendők között gyűjtött receptek közül választottam Andi Buktatortáját. Barack-, meggy- és szilvalekváros buktagolyókat készítettem, nagy sikere volt.
Buktatorta:
Hozzávalók:
50 dkg liszt,
3 dkg élesztő,
3 evőkanál porcukor,
1 mokkáskanál só,
2 evőkanál olvasztott vaj,
3 dl langyos tej
Az élesztőt felfuttatom, a hozzávalókat kenyérsütőgépben dagasztom, kelesztem. (Nálam ez másfél óra.)
Mikor megkelt, lisztezett nyújtólapra teszem a tésztát és egy kb. 30 cm sugarú kört nyújtok belőle. 8-10 cm átmérőjű köröket szaggatok belőle. (Nekem egy műanyag mérőedény volt a jó méret.) Közepükbe 1-1 kanál barack-, szilva- illetve meggylekvárt tettem, gombócokká formáltam őket és margarinnal kikent tortaformába tettem a buktagombócokat úgy, hogy az oldalukat is lekentem olvasztott margarinnal. tojássárgájával lekenem a buktagombócokat és 180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 35 percig sütöm.
Nekem maradt 3 gombócom amit már nem tudtam a formába szuszakolni, azt a tetejére raktam. Ez miatt az alsó-középső buktáim kicsit sületlenek maradtak.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése