2011. március 18., péntek

Zellerkrém leves

Nagyon szeretjük a krémleveseket, zellerkrém levest viszonylag gyakran készítek.

Zellerkrém leves:


Hozzávalók:
1 db közepes zeller,
kb. 1 liter víz,
só, bors, ételízesítő,
1 dl tejföl,
1 leveskocka (húsleves, zöldségleves, erőleves)
fél dl fehérbor, vagy kevés citromlé

A zellergumót megpucolom, kis darabokra vágom, vízzel felöntöm, ételízesítővel felteszem főni. Mikor már megpuhult a vízből kiszedve botmixerrel pépesítem, viszzateszem a főzőlébe, sóval, borssal ízesítem, belefőzöm a leveskockát. Kevés fehérborral vagy citromlével ízesítem, tejföllel elkeverem. Levesgyönggyel, vagy pirított kenyérkockával tálalom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése