2011. március 14., hétfő

Marhapörkölt

Marhapörkölt sós burgonyával:


Hozzávalók:
1 fej vöröshagyma,
őrölt paprika,
60 dkg marha lapocka,
vörösbor, víz
só, bors
(szeletelt gomba, borókabogyó, babérlevél, paprika, paradicsom)

Ma egy nagyon  leegyszerűsített marhapörköltet csináltam.
1 fej vöröshagymát apróra vágtam, kevés zsíron üvegesre pároltam. A tűzről levéve pirospaprikával megszórtam, rádobtam a megtiszított, kockára vágott lapockát, erős tűzöm kicsit sütöttem hogy megkérgesedjen, majd közepes tűznél lefedve pároltam. Amikor a saját leve már elfőtt, vörösborral, vízzel felöntöttem. Sós burgonyával és csemege uborkával tálaltam. 
Általában ennél gazdagabb marhapörköltet szoktam csinálni, de így is nagyon finom volt!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése