2011. március 15., kedd

Vargabéles

Andi konyhájából vettem a vargabéles receptjét is. Még soha nem csináltam korábban, nagyon finom lett, felkerült a választéklistámra.

Vargabéles:


Hozzávalók:
8 réteslap, 
25 dkg cérnametélt,
50 dkg túró,
5 tojás,
10 dkg vaj,
20 dkg porcukor,
1 dl tejföl,
2 cs. vaniliáscukor,
1 db citrom reszelt héja,
mazsola

Lekenéshez: 1 tojás, olaj

A cérnametéltet 2 perc alatt kifőzzük (vízbe kevés olaj, só), leszűrjük, lecsepegtetjük, hagyjuk kihűlni.

A vajat kikeverjük a porcukorral, hozzáadjuk a tojások sárgáját, a vaniíiás cukrot, a tejfölt, a citromhéjat, az előre beáztatott mazsolát, a túrót. Óvatosan hozzáadjuk a kihűlt cérnametéltet, a keményre vert tojásfehérje habot.
Egy magasabb falú tepsi alját olajjal kikenjük, 4 réteslapot egyesével beleterítünk, mindegyiket megkenjük olajjal. Ráöntjük a túrós masszát. A tetejére egyesével rátesszük a maradék 4 réteslapot, olajjal megkenünk hármat, a legfölsőt tojással.
Jól előmelegített sütőben, alacsony hőfokon (kb. 170 °C) 40 percig sütjük.
Ha kész, porcukorral meghintjük. Melegen, hidegen egyaránt nagyon finom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése