Csirketorta
Hozzávalók:
60 dkg csirkemellfilé vékony darabkákra vágva
3 tojás
20 dkg reszelt trappista sajt
3 ek. tejföl
3 ek liszt
2 szelet bacon
1 teáskanál ételízesítő
só, bors ízlés szerint
Elkészítés:
Egy tűzálló tálat kimargarinozunk (őzgerincformát alufóliával kibélelünk), majd kibéleljük baconcsíkokkal (úgy, hogy az őzgerinc formából kilógjon).
A tejfölt a tojásokkal és a liszttel összekeverjük, sóval, borssal, ételízesítővel fűszerezzük. hozzákeverjük a reszelt sajt felét, majd belekeverjük a csirkemelldarabokat és a keveréket a formába simítjuk. Szalonnacsíkokkal lefedjük (ráhajtjuk a szalonnacsíkokat) és a maradék reszelt sajttal megszórjuk.
Alufóliával letakarva 45 percig sütjük 200 fokon. Ekkor a fóliát eltávolítva pirosra sütjük (fóliát eltávolítva tepsibe borítjuk és pirosra sütjük).
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése