Rakott tócsni csirkemellel és spenóttal
Hozzávalók:
A tócsnihoz:
80 dkg krumpli
2 tojás
6 dkg liszt
5 dkg tejföl + a tálaláshoz
1 fej vöröshagyma
só, bors
vaj a tálhoz
A töltelékhez:
25 dkg csirkemellfilé
40 dkg spenót
1 ek étkezési keményítő
só
őrölt szerecsendió
Elkészítés:
A spenótot megmossuk, szűrőbe tesszük, forró vízzel leöntjük, majd hideg vízzel átöblítjük. Ha lecsöpögött felaprítjuk.
A tócsnihoz a meghámozott burgonyát lereszeljük, összekeverjük az apróra vágott vöröshagymával, tojással, liszttel, tejföllel, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
A csirkemellfilét felkockázzuk, a töltelék hozzávalóit is összekeverjük.
Egy hőálló tálat kivajazunk, beletesszük a tócsni felét, ráhalmozzuk a tölteléket, majd rásimítjuk a maradék tésztát.
180 fokra előmelegített sütőben sütjük 30-40 percig.
Az eredeti recept arányaitól én eltértem. Kettőnknek csináltam, így a tócsni hozzávalóit megfeleztem, csirkemellfiléból viszont fél kg-ot tettem bele. Kb. 6 marék spenótunk volt, ennyit tettem bele.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése