Mascarponés-tejszínes csokitorta
Hozzávalók:
Piskótához:
6 tojás
6 ek. cukor
4 ek. liszt
2 ek. cukrozatlan kakaópor
fél cs. sütőpor
Fehércsoki krémhez:
200 g fehér csokoládé
200 ml habtejszín
250 g mascarpone
Tejcsokoládé krémhez:
200 g tejcsokoládé
200 ml habtejszín (Hajninál 150 ml)
250 g mascarpone (Hajninál 2 ek.)
Elkészítés:
6 tojásból kakaós piskótát sütünk. Kihűtjük.
A sütés előtti este érdemes összeállítani a krémeket.
A fehér csokoládét egy edényben apró kockákra tördeljük, a tejszínt egy lábosban felforraljuk, majd ráöntjük a csokidarabokra. Habverővel simára keverjük. Megvárjuk míg kihűl, majd belekeverjük a mascarponét és egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük. (Hajni a mascarponét csak másnap keveri bele).
A tejcsoki krémet is hasonlóan készítjük el.
Összeállítás:
A kihűlt piskótát 3 részre vágjuk.
A legalsó piskótára kenjük az egyik krémet, piskóta, majd a másik krém. A torta oldalát is bevonjuk a krémekkel. (Hajni ennél dizájnosabbra csinálta, ő a krémeket habzsákokba töltötte és felváltva köröket nyomott a piskótára.)
Tetszés szerint díszítjük. Én csokireszeléket szórtam rá, Hajni csokimázt csorgatott rá és kindercsokikkal kirakta.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése