Feketeerdő rakott piskóta
A piskótához:
6 tojás
6 ek cukor
4,5 ek. liszt
1,5 ek kakaópor
fél cs. sütőpor
1 csipet só
A krémhez:
500 g mascarpone
1 cs. vaníliás pudingpor
5 dl tej
7 ek. cukor
30 ml rum aroma
4 dl habtejszín
A csokiöntethez:
1,5 cs. forrócsoki por
3,5 dl tej
2 ek. rum aroma
2 ek. cukor
Az összeállításhoz:
1 ü. magozott meggybefőtt
1 kk. őrölt fahéj
2 ek rum aroma
csokoládéforgács a díszítéshez
Elkészítés:
1. 6 tojásból kakaós piskótát sütünk. Gáztepsiben sütöttem, hogy nagy és lapos legyen.
2. A krémhez 3 ek. cukorral és 5,5 dl tejjel megfőzzük a pudingot.
3. Míg hűl a puding, megfőzzük a csokiöntetet. A forrócsoki port összekeverjük a cukorral, majd folyamatosan kevergetve apránként hozzáadjuk a tejet és a rum aromát. Feltesszük főzni, gyakori kevergetés mellett felforraljuk.
4. A meggyet lecsöpögtetjük, összekeverjük a fahéjjal és állni hagyjuk.
5. Felkockázzuk a piskótát.
6. Ha kihűlt a puding elkeverjük a mascarponéval, a maradék cukorral, rum aromával és a kemény habbá vert tejszínnel.
7. Egy nagy tálban rétegezzük a hozzávalókat. Legalulra krém kerül, rá piskótakocka, meggy, majd csokiöntet. Addig rétegezzük míg tart a hozzávalókból, nekem 3 réteg lett. A tetejére krém kerül, csokiforgáccsal díszítjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése