Málnás tejszínes túrótorta
Hozzávalók:
A piskótához:
6 tojás,
6 ek. kristálycukor,
4,5 ek. liszt,
1,5 ek cukrozatlan kakaópor,
fél cs. sütőpor
A krémhez:
50 dkg túró
5 dl tejszín,
20 dkg porcukor,
2 ek. tejföl,
1 cs. zselatin fix,
reszelt citromhéj
málna ízlés szerint
Díszítéshez:
1 cs. babapiskóta
1 cs. színtelen tortazselé
gyümölcsök (málna, kiwi, banán, őszibarack)
Elkészítés:
6 tojásból kerek tortaformában kakaós piskótát sütünk. Mikor kihűlt, 3 részre vágjuk.
A krémhez felverjük a tejszínt. A túrót összekeverjük a porcukorral, tejföllel, reszelt citromhéjjal, majd belekeverjük a felvert tejszínt és a zselatin fix-et. Málnát is beleforgatjuk, nem baj ha összetörik. (A krémhez a receptet innen vettem.)
A tortaformába visszatesszük az alsó piskótaréteget, rátesszük a krém 1/3-át. Ismét piskóta, krém, majd harmadszor is.
A tortánkat körberakjuk babapiskótával, aminek az aljából kicsit levágtunk, hogy egyenes legyen.
A torta tetejére rakjuk a felkarikázott gyümölcsöket.
A tortazselét a csomagoláson található leírás szerint elkészítjük és a gyümölcsöt bevonjuk vele.
Fél napra hűtőbe tesszük, majd hami-nyami.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése