2017. november 24., péntek

Mogyorós kalács

Még tizenvalahány évvel ezelőtt a hajdani nlc-s Sütik képpel csoportból nyomtattam ki "Csiky" Mogyorós kalács receptjét. Babgulyás mellé ma ez készült. 

Mogyorós kalács




Hozzávalók:
230 ml víz,
1 tojás,
450 g liszt,
45 g sovány tejpor,
csipet só,
50 g cukor,
75 g margarin,
1 cs. élesztő
mogyorókrém

Az élesztőt langyos cukros vízben elkeverjük. A hozzávalókat kelesztőtálba tesszük, robotgép dagasztóspiráljával jól kidagasztjuk. A kelesztőtálban megkelesztjük. Nagyon puha, lágy, ragacsos tésztát kapunk.
Kelesztés után lisztezett deszkán kinyújtjuk (kb. 65x45 cm), mogyorókrémmel megkenjük, hosszában félbe vágjuk és mindkettőt belülről kifelé feltekerjük. A két feltekert rudat összecsavarjuk és kevés olajjal kikent olyan kapcsos tortaformába tesszük, amelyiknek van közepe. További 45 percet kelesztjük, majd 200 fokos sütőben 30-35 perc alatt készre sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése