2017. november 15., szerda

Rízsfelfújt

Talán gyerekkoromban ettem utoljára, gondoltam meglepem vele a családot. Rízsfelfújt, ahogy Vicikó készíti NoSalty recept alapján készült.

Rízsfelfújt




Hozzávalók:

350 g rízs,
3 dl víz,
7 dl tej,
1 vaniliás cukor,
csipet só,
160 g cukor,
60 g vaj (puha),
200 ml tejföl,
5 tojás,
lekvár, vagy szörp a tálaláshoz

Elkészítés:

A rízst megmossuk, majd a vízzel, tejjel, csipet sóval és vaníliás cukorral feltesszük főzni és gyakori kevergetés mellett készre főzzük. Hagyjuk kihűlni.
A tojásokat kettéválasztjuk. A sárgáját a cukorral és a vajjal jól kikeverjük. Beletesszük a tejfölt, ezzel is összekeverjük.
A tojásfehérjét kemény habbá verjük.
A kihűlt rízshez hozzáadjuk a tojásos krémet, majd a tojásfehérje habot is óvatosan belekeverjük.
Kivajazott hőálló tálba tesszük és 180 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.
Lekvárral, szörppel ízesítve tálaljuk.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése