2017. január 4., szerda

Töltött paprika

A NoSalty Tradícionális töltött paprika receptjét készítettem el. Nekem nagyon ízlett, párom hiányolta belőle a fűszereket (szerinte egy kis petrezselyem, lestyán vagy valami hasonló elkelt volna a gombócba.)

Töltött paprika:

(kép sajnos nem készült, majd legközelebb pótlom)

Hozzávalók:
6 db tölteni való paprika
50 dkg darált sertéshús
12 dkg rizs
1 fej vöröshagyma
400 g sűrített paradicsom
1 ek cukor
só, bors, pirospaprika ízlés szerint
2 ek. étolaj
1,5 ek. liszt

Elkészítés:
A paprikákat megmossuk, kicsumázzuk, vastagabb végüket levágjuk. A rizs félig megfőzzük.
A vöröshagymát apróra vágjuk és az étolajon megdinszteljük. A paprika levágott végét egy nagy lábos/fazék aljára tesszük. A töltelékhez a darált húst, rizst, hagymát pirospaprikát, sót, borsot összekeverjük, megtöltjük vele a paprikákat, majd a lábosba tesszük őket. A maradék húsból gombócokat formázunk, ezt is a lábosba tesszük.
Egy közepes fazékban elkészítjük a papadicsomszószt. A lisztből kevés zsiradékkal világos rántást készítünk. Beletesszük a sűrített paradicsomot, vízzel felöntjük, sózzuk, cukrozzuk. A szószt a töltött paprikákra öntjük és még annyi vizet teszünk hozzá, hogy a gombócokat ellepje. Kb. egy órát főztem lassú tűzön.
6 paprikás és a gyerekek kedvéért 6 sima gombóc lett, az eredeti recept 10 paprikát ír.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése