2001-ben egy jeles eseményre kézzel írott szakácskönyvet kaptam egy barátnőmtől. A kötet saját gyűjtésű, kipróbált receptjeiből áll. Ez az iskolai sajtos pogácsa egy közülük. Nagyon finom, foszlós pogácsa lett. Kihűlni nem volt ideje, de langyosan isteni!
Hozzávalók:
50 dkg liszt
25 dkg margarin
1 ek. só
3 tojás sárgája
2 dl tejföl
1 élesztő
1 dl tej
10 dkg sajt
Az élesztőt langyos tejben felfuttatom. A lisztet a margarinnal és a sóval elmorzsolom. Beleteszem a tojássárgáját, a tejfölt és a felfuttatott élesztőt.
Puha tésztát ragasztom, hajtogatom, ujjnyi vastagra nyújtom, majd kiszaggatom. A sajtot hajtogatás előtt kell szórni rá. (Én a tetejére is szórtam.)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése