2016. december 26., hétfő

Pingvinminyonok

A Rama süteményeskönyv 30. oldalának receptje alapján készültek a pingvinminyonok. Elég nyomoroncok lettek, így nagy vidámsággal készítettük a gyerekekkel.

Pingvinminyonok


Hozzávalók az alaphoz: 22 dkg Rama, 50 dkg darált keksz, 3 dkg kakaópor, 10 dkg porcukor, 10-15 dkg baracklekvár

A díszítéshez: 20 dkg fehér csokoládé + 2 ek. olaj, 10 dkg étcsokoládé + 1 ek. olaj, narancshéj az orrukhoz

A darált kekszet a porcukorral és a kakaóporral elkeverjük, hozzáadjuk a puha Ramat és elmorzsoljuk. Hozzátesszük a baracklekvárt és formázható masszává gyúrjuk. Ha szükséges, egy kevés vizet gyúrunk hozzá.
Hengert formázunk belöle és egyenlő darabokra vágjuk. A darabok egyik végét legömbölyítjük és a talpukra állítjuk. Rövid időre hűtőbe tesszük, hogy megdermedjenek.
A csokoládék külön edényben gőz fölött az olajat hozzáadva felolvasztjuk. A pingvineket előszöt a fehér csokiba mártjuk, majd hagyjuk megdermedni. Az étcsokoládéba a két oldalát mártjuk bele, így a hasa fehér marad. Csokiból szemet, gombot csinálunk nekik, narancshéjból csőrt.

A csokiba mártás nekünk nagyon nem sikerült, de nagyon sokat nevettünk a készítés közben és finom is lett.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése