2018. december 26., szerda

Rakott bab

Édesanyám receptgyűjteményéből származik, nehéz, kiadós, de roppant finom egytálétel.

Rakott bab



Hozzávalók:
1 füstölt csülök
1 kg szárazbab
2-3 babérlevél
2-3 nagy fej hagyma
pirospaprika
1 nagy pohár tejföl
15 dkg reszelt trappista sajt

A csülköt a babbal és a babérlevéllel együtt megfőzöm. Mikor kész, a csülköt kicsontozom, húsdarálón ledarálom. A babot lecsöpögtetem.
A vöröshagymát megtisztítom, apróra szelem, zsiradékon megpirítom. A tűzről félrehúzva pirospaprikával meghintem, jól elkeverem. Tejföllel felöntöm, majd összeforralom.

Hőálló tálba rétegzem: bab-darált csülök, hagymás tejföl stb... amíg elfogynak a hozzávalók. A tetejére hagymás tejföl kerüljön, ezt reszelt sajttal megszórom, majd sütőben addig sütöm, amíg a sajt megpirul. Nagyon finom és előre elkészíthető, 20-25 perc alatt átmelegszik, készre sül. Én általában este elkészítem, másnap egy rohangálós délelőtt után csak sütni kell.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése