2017. október 11., szerda

Pizzaszósz

Augusztus végén rengeteg marhaszív paradicsomhoz jutottam, lehetetlen volt akkora mennyiséget megenni, így egy részéből pizzaszósz készült. Sweet Home - Hajni sütödéje oldalról vettem a receptet.

Pizzaszósz





Hozzávalók: 
3 nagy fej vöröshagyma2 kg paradicsom3 gerezd fokhagymakb. fél deci étolaj1 teáskanál bazsalikom1 teáskanál oregano0,5 mokkáskanál kakukkfű4-5 kisebb babérlevél3 mokkáskanál sócukor ízlés szerint(én 3 csapott teáskanálnyit tettem bele)5-6 kisebb csavaros tetejű üveg


A hagymákat meghámozzuk és apró kockára vágjuk, majd az olajban feltesszük párolódni. A paradicsomok héját lehúzzuk és felkockázzuk, majd a hagymával együtt addig főzzük amíg a levének a nagy része el nem főtt. Ezután botmixerrel pépesítjük. Visszatesszük a tűzre és a fűszerekkel beízesítjük. Lassú tűzön a kellő sűrűség eléréséig, gyakran kevergetve főzzük. Ha elkészült kimosott, tiszta üvegekbe színültig adagoljuk, majd légmentesen lezárjuk és fejreállítjuk kb. 5 percre. Ezután jól betakargatva száraz dunsztba tesszük és ott hagyjuk kihűlni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése