2017. október 9., hétfő

Töltött padlizsán

Kis cuki padlizsánokat kaptam, töltött padlizsánnak készítettem el. A hozzávalókat csak úgy kb. írtam, természetesen nem méricskéltem.

Töltött padlizsán


Hozzávalók:

2 padlizsán,
1 fej vöröshagyma,
2 gerezd fokhagyma,
30 dkg darált hús,
só, bors, kakukkfű, oregánó, bazsalikom, rozmaring (ízlés szerint)
2 ek. tejföl,
10 dkg reszelt sajt


Elkészítés:

A padlizsánokat hosszában félbevágjuk, belsejét amennyire tudjuk kikaparjuk.
Egy serpenyőben kevés olívaolajon megpároljuk az apróra szelt vöröshagymát. Hozzátesszük a szintén apróra vágott fokhagymát, majd a darált húst. Fehéredésig pirítjuk, sóval, borssal, kakukkfűvel, (ízlés szerint oregánóval, bazsalikommal, rozmaringgal) fűszerezzük. Hozzátesszük a kikapart padlizsán belsejét és készre fűzzük a ragut. Ha elkészült, tejföllel összekeverjük, a padlizsánokba kanalazzuk, reszelt sajttal meghintjük és előmelegített sütőben addig sütjük, mag a sajt megpirul.
Nagyon finom egytálétel!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése