A receptkiraly.hu oldal receptje ugrott elém nem túl rég. Érdekesnek tűnt, így mentettem. Judo versenyre és Húsvétra megsütöttem.
Nem volt rossz, de annyira jó sem. Mondjuk úgy, hogy átlagos.
Ezerjó süti:
Hozzávalók
A tésztához: 40 dkg liszt, 25 dkg hideg vaj, 2 dl tejföl, 1 kk. só, 1 ek. citromlé
A mákos töltelékhez: 1 db tojás, 15 dkg darált mák, 10 dkg porcukor, 1 üveg meggybefőtt (7 dl mag nélkül)
A túrós töltelékhez: 1 db tojás, 10 dkg porcukor, 30 dkg rögös tehéntúró, 1 cs. vaniliás cukor, 5 dkg mazsola
Az almás töltelékhez: 6-8 db alma, 1 kk. őrölt fahéj, 10 dkg cukor
A lapok szórásához: zsemlemorzsa
A tepsi kikenéséhez: 5 dkg vaj
25x39 cm-es tepsi
Elkészítés: A tepsit kivajazzuk, a tészta hozzávalóit összegyúrjuk, 4 egyforma cipóra osztjuk. Egyenként tepsi nagyságúra, nagyon vékonyra nyújtjuk.
Az elsőt megszórjuk zsemlemorzsával.
A tojást a cukorral habosra keverjük, belekeverjük a mákot és rásimítjuk az első tésztalapra. Rászórjuk a lecsepegtetett meggyet, rátesszük a következő tésztalapot és meghintjük morzsával.
A túrótöltelék hozzávalóit kikeverjük, a lapra simítjuk. Rátesszük a következő tésztalapot, morzsával megszórjuk.
Az almát lereszeljük, kinyomkodjuk, cukorral, fahéjjal ízesítjük, a morzsás tésztalapra kanalazzuk, elsimítjuk, majd befedjük az utolsó tésztalappal.
Villával megszúrkáljuk, hogy a gőz szabadon távozhasson.
200 fokra előmelegített sütőben 10 percig sütjük, majd a hőfokot 75 fokra csökkentjük és kb. 30 percig sütjük.
Tálalás előtt porcukorral megszórjuk és szeleteljük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése