2020. május 1., péntek

Sváb kifli

Sokféle kiflireceptet kipróbáltam már, de még mindig nem találtam olyat amihez ragaszkodjak. Ez egész jó lett. Recept innen.


Sváb kifli:

Hozzávalók:

50 dkg liszt,
30 g élesztő,
3 - 3,5 dl tej,
1 ek. cukor,
1 ek. só,
1 ek. olvasztott zsír

A kenéshez 2 ek. olvasztott zsír, 1 tojás

Elkészítés:

1. Az élesztőt 1 dl cukros langyon tejben felfuttatjuk.
2. A hozzávalókból tésztát dagasztunk, 45 percig lefedve kelesztjük.
3. Átdagasztjuk, 20 percig kelesztjük.
4. 4 részre osztjuk, a cipókat 20 percig kelesztjük.
5. A cipókat egyesével kinyújtjuk, olvasztott zsírral lekenjük, 8 cikkelyre vágjuk, kiflit formázunk belőle. 20 percig kelni hagyjuk a sütőlapon.
6. Felvert tojással megkenjük, megsózzuk (köménymaggal, szezámmagal is megszórhatjuk), 180 fokon előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése