2020. május 7., csütörtök

Kráter szelet


Kráter szelet

2 csomag vaníliás pudingot 8 dl tejjel, 4 csomag vaníliás cukorral megfőzzünk, majd gyakran kevergetve megvárjuk, míg kihűl.


A tésztához az 5 tojás sárgáját 25 dkg cukorral, 1 csomag vaníliás cukorral és 1 dl tejjel jól kikeverünk. Hozzáadunk 1 dl étolajat és 25 dkg lisztet, 2 evőkanál kakaót és 1 csomag sütőport. Ehhez lassan hozzákeverjük az 5 tojás keményre felvert habját. 
Kizsírozott, lisztezett tepsibe tesszük, és vizes evőkanállal a tetejére szaggatjuk a kihűlt vaníliapudingot. Kb. 180 fokon tűpróbáig sütjük.
Ha megsült, akkor a nagy pohár 20 %-os tejfölbe belekeverünk 3 evőkanál porcukrot, és a még meleg tésztára kenjük. Pár percre még visszatoljuk a sütőbe.


Recept innen.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése