2020. május 7., csütörtök

Lekváros és túrós bukta

Limara receptje alapján készítettem lekváros buktát. Anyu által főzött házi szilvalekvárral és túróval készült.



Lekváros bukta

Hozzávalók:

60 dkg liszt, csipet só, 3 ek. cukor, 2 tojás sárgája, 1 tojás, 3 dl tej, 6 dkg olvasztott margarin, 2,5 dkg élesztő
+ 1 tojás a tetejére

Kevés cukros, langyos tejben elkeverem az élesztőt, 10-15 percig állni hagyom. A hozzávalókból tésztát dagasztok, a vajat csak a végén adom hozzá. Kelesztőtálban duplájára kelesztem. Lisztezett felületre borítom, ujjnyi vastagra elnyújtom. Kb. 8 cm-es négyzetekre vágom, szilvalekvárt teszek rá, feltekerem. Egy zománcos tepsit vajjal kikenek, ebbe sorakoztatom a tekercseket. Ruhával letakarom, kb. 30 percig kelni hagyom. A megkelt buktákat tojással lekenem és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt készre sütöm. A tepsiből egyben borítom ki, hagyom kicsit hűlni, csak ezután tépkedem szét a buktákat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése