Édesanyám receptje alapján készült a sajtos csirke. Gyermekkoromban gyakran ettük, az utóbbi 10-20 évben szinte egyáltalán nem. Mikor lassan 20 éve elköltöztem szüleimtől, a kedvenc ételeim receptjét leírtam egy füzetbe. A recept ebből a csíkos füzetből származik.
Tejfölös csirke
Hozzávalók:
1 egész csirke
1 tejföl
3 tojás
15 dkg sajt
só, bors
A megtisztított, megmosott csirkét feldaraboljuk, fokhagymásan fólia alatt tepsiben megsütjük. Ha kész, átszedjük jénai tálba.
A tejfölt a tojások sárgájával, reszelt sajttal összekeverjük, sóval, borssal ízesítjük. Hozzákeverjük a felvert tojásehérjét és a masszát a csirkére öntjük. Visszatesszük a sütőbe és vörösesbarnára sütjük.
Krumplipürével tálaltam.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése