2018. szeptember 25., kedd

Papagáj-szelet

Nagyon régen nyomtattam ki a receptet, talán az nlc Sütik képpel topikjából. Kollégista lányom finom, nem krémes sütit kért útravalónak. 

Papagáj-szelet



Hozzávalók:
4 tojás,
30 dkg cukor,
1 margarin,
2 dl tejföl,
30 dkg liszt,
1 sütőpor
2 ek cukrozatlan kakópor
1 vaníliás pudingpor,
1 vaniliás cukor,
1 puncs ízű pudingpor

Elkészítés:
A tojásokat a cukorral és a margarinnal habosra keverjük. Hozzáadjuk a tejfölt, a lisztet és a sütőport. Három tálba tesszük. Az elsőhöz hozzákeverjük a vaníliás pudingport és a vaníliás cukrot, a másodikhoz a 2 evőkanál kakaóport, a harmadikhoz a puncs pudingport.
Két kizsírozott, lisztezett őzgerinc formában sütjük úgy, hogy alul a sárga, középen a barna, felül a rózsaszín massza van. Lassú tűzön sütjük. Én. 170 fokon kb. 40 percig sütöttem légkeveréssel. Tűpróbával ellenőrizzük jó e.
Az eredeti recept a következő mázat írja hozzá, amit én elhagytam: 1 csomag vajat, 3 ek. kakaóport, 3 ek. forró vízzel kikeverünk és a kihűlt tésztára kenjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése