2017. április 22., szombat

Linzer és Isler

Húsvétra linzert és islert sütöttünk a Nagy Rámakönyv 2. 29. oldalán található recept alapján. Nagyon jó lett, fémdobozba téve már estére visszapuhult. Az egy adag elég kevés, óvnom kellett a családtól hogy 1-2 napig kitartson. 

Linzer és isler





Hozzávalók: 
50 dkg liszt, 1 tasak sütőpor, 1 tasak vaníliás cukor, csipet só, 20 dkg kristálycukor, 10 dkg darált dió, 25 dkg Rama, 1 tojás, 2 ek. tejföl, házi lekvár az összeragasztáshoz.

Az isler bevonatához: 10 dkg jó minőségű csokoládé, 5 dkg Rama

Elkészítés:
A lisztet, sütőport, vaníliás cukrot, sót, cukrot és diót jól összekeverjük, majd gyorsan hozzágyúrjuk a Ramat, tojást, tejfölt és egy kevés citromlevet. Hideg helyen kicsit pihenni hagyjuk.
Vékonyra nyújtjuk, az islereket párosával kör alakúra, a linzereket virág formára szaggatjuk (ezt is párosával, de a tetején lévő közepére kis lyukat szaggatunk).
200 fokra előmelegített sütőben készre sütjük.

Miután a tészta kihűlt, az islerek tetejét csokimázba mártjuk, hagyjuk megdermedni, majd valamilyen bogyós gyümölcsből készült lekvárral összeragasztjuk. 
A linzereket házi baracklekvárral ragasztottuk össze, ezeket megporcukroztuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése