Isteni finom kakaós kalácsot sütöttem az itt talált recept alapján. Tanakodtam nem lesz e sok a teljes adag 1 kg lisztből, de nem volt az. :-) Semmiben nem tértem el a recepttől.
Kakaós kalács:
Hozzávalók a tésztához:
1 kg liszt,
5 tojás sárgája,
10 dkg porcukor,
5 dl tej,
4 ek. napraforgóolaj,
5 dkg élesztő,
1 ek. kristálycukor,
1 cs. sütőpor,
1 csipet só,
vaj a tepsi kikenéséhez
Hozzávalók a töltelékhez:
25 dkg vaj,
20 dkg porcukor,
4 ek. cukrozatlan kakaópor
A kenéshez:
1 tojás,
5 dkg olvasztott margarin
Elkészítés:
A tej felét a kristálycukorral meglangyosítjuk, belemorzsoljuk az élesztőt. Amikor megkelt összedolgozzuk a liszttel elkevert sütőporral, a tojások sárgájával, porcukorral, csipet sóval, olajjal és a maradék tejjel. Jól kidolgozzuk és fél órát kelesztjük.
Közben a töltelékhez a margarint habosra keverjük a porcukorral és a kakaóporral.
A megkelt tésztát 6 részre osztjuk, mindegyiket tepsi nagyságúra nyújtjuk. Megkenjük őket a töltelékkel és szorosan felcsavarjuk. Kettőt-kettőt összefonunk, az így kapott 3 kalácsot kivajazott tepsibe tesszük, a felvert tojással megkenjük és fél órát kelesztjük.
200 fokra előmelegített sütőben megsütjük, még melegen olvasztott margarinnal megkenjük. A tepsiben hagyjuk kihűlni, hogy a kifolyt csoki ráragadjon az aljára. Langyosan már ehetjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése