2017. április 17., hétfő

Kakaós kalács

Isteni finom kakaós kalácsot sütöttem az itt talált recept alapján. Tanakodtam nem lesz e sok a teljes adag 1 kg lisztből, de nem volt az. :-) Semmiben nem tértem el a recepttől.

Kakaós kalács:


Hozzávalók a tésztához:
1 kg liszt,
5 tojás sárgája,
10 dkg porcukor,
5 dl tej,
4 ek. napraforgóolaj,
5 dkg élesztő,
1 ek. kristálycukor,
1 cs. sütőpor,
1 csipet só,
vaj a tepsi kikenéséhez

Hozzávalók a töltelékhez:
25 dkg vaj,
20 dkg porcukor,
4 ek. cukrozatlan kakaópor

A kenéshez:
1 tojás,
5 dkg olvasztott margarin

Elkészítés:
A tej felét a kristálycukorral meglangyosítjuk, belemorzsoljuk az élesztőt. Amikor megkelt összedolgozzuk a liszttel elkevert sütőporral, a tojások sárgájával, porcukorral, csipet sóval, olajjal és a maradék tejjel. Jól kidolgozzuk és fél órát kelesztjük.

Közben a töltelékhez a margarint habosra keverjük a porcukorral és a kakaóporral.

A megkelt tésztát 6 részre osztjuk, mindegyiket tepsi nagyságúra nyújtjuk. Megkenjük őket a töltelékkel és szorosan felcsavarjuk. Kettőt-kettőt összefonunk, az így kapott 3 kalácsot kivajazott tepsibe tesszük, a felvert tojással megkenjük és fél órát kelesztjük.

200 fokra előmelegített sütőben megsütjük, még melegen olvasztott margarinnal megkenjük. A tepsiben hagyjuk kihűlni, hogy a kifolyt csoki ráragadjon az aljára. Langyosan már ehetjük.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése