Alíz konyhájából vettem a Pöstyéni túrós receptjét. Nagyon finom süti! Nagy küzdelmet folytattam a habzsákkal (nem tudom mások hogy tudják belekanalazni és kinyomni a piskótát, vagy a tejszínhabot anélkül, hogy azt összetörnék és könyékig ragacsosak lennének??) és a végeredmény nem lett annyira mutatós mint azt szerettem volna. A rácsok összesültek, nem adta ki a mintát.
Pöstyéni túrós:
Hozzávalók:
8 tojás, 8 ek. cukor, 8. ek liszt
50 dkg túró (Alíz 30 dkg-ot ír), 3-4 ek. cukor, mazsola, reszelt citromhéj
sárgabaracklekvár
A túrót a cukorral, mazsolával és reszelt citromhéjjal összekeverem.
A tojásfehérjéket a cukorral habbá verem és a sárgáját óvatosan belekeverem. Két részre osztom, az egyik felébe a lisztet teszem, a másik felét beleforgatom a túrókrémbe.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése