2015. szeptember 12., szombat

Álomfinom szilváslepény

5 éve nyomtattam ki Limara konyhájából az Álomfinom szilváslepény receptjét. Egy kis része barackkal készült, ezen kívül nem tértem el a recepttől.

Álomfinom szilváslepény


Hozzávalók:

1 közepes burgonya puhára főzve
50 dkg BL 80 liszt
2 tk. só
2 dkg vaj
3 dl a burgonya főzővizéből
2 dkg élesztő
1 tk. cukor

Tetejére:
1 kg szilva
4 ek. barna cukor
0,5 dl pálinka
1,5 dl tejszín

Burgonyát összetörtem, a hozzávalókat a kenyérsütő gépbe pakolom, az dagaszt, keleszt. Zsírozott, lisztezett sütőtepsibe teszem a tésztát, szétnyomkodom, hogy kitöltse a tepsit. A kimagozott szilvákat a vágott felükkel felfelé belenyomkodom, megszórom barnacukorral. A pálinkát és a tejszínt elkeverem, kanállal minden szilva közepébe teszek, a maradékot a tésztára locsolom. Előmelegített sütőben kb. fél óra alatt készre sütöm.

A gyerekeknek a pálinka miatt nem ízlett. A széle ropogós lett, a teteje szaftos, puha. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése