2015. szeptember 3., csütörtök

Eperzselés Túró Rudi torta

A Receptözön magazin egyik számában találtam Horogh Lászlóné receptjére. 12. szülinapra elkészítettem, nagyon finom volt. Lényegében egy csokis piskóta, rajta túrókrém eperlekvárral, a tetején Túró Rudi.

Eperzselés Túró Rudi torta


Hozzávalók

A tésztához: 1 kakaós piskótatortalap

A krémhez: 
Első réteg: 25 dkg túró, 1 dl tejszín, 6-8 dkg porcukor, 1 cs. vaníliás cukor, 1/3 cs. zselatin, reszelt narancshéj vagy citromhéj

Második réteg: 25 dkg túró, 1 dl tejszín, 6-8 dkg porcukor, 1 cs. vaníliás cukor, 1/3 cs. zselatin, reszelt narancshéj vagy citromhéj (Igen, ugyanaz mint az első réteg.)

Eperzselé: 3-4 dl eperdzsem, 1/3 cs. zselatin, pici víz

A díszítéshez: Túró Rudi, csokipöttyök

Elkészítés: 
A túrót a porcukorral, vaníliás cukorral és a reszelt narancs/citromhéjjal jól összekeverjük. A tejszínt forráspontig melegítjük, majd a tűzről levéve, állandó keverés mellett hozzáadjuk a zselatint és simára dolgozzuk. Langyosra hűtjük, a túrós masszához keverjük. Ezután a piskótalapra öntjük és elsimítjuk. Hűtőszekrénybe tesszük kb. 1 órára, hogy teljesen megdermedjen.
Az eperzselé elkészítéséhez a zselatint kis vízben simára oldjuk. Az eperdzsemet kevergetve felforraljuk, a tűzről levéve, állandó keverés mellett hozzáadjuk a zselatint, alaposan elkeverjük és hagyjuk kihűlni. A már megdermedt túrós rétegre kanalazzuk, hűtőben hagyjuk megdermedni.
A második túrós réteg ugyanúgy készül mint az első, ezt az eperzselé tetejére rakjuk, elsimítjuk és hűtőben megdermesszük.
A tetejét Túró Rudival és csokipöttyökkel díszítjük.

Nagyon tetszett az ünnepeltnek és nagyon ízlett a gyerekekből álló vendégseregnek. :-)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése