2015. január 11., vasárnap

Házinyúl provence-i mártásban

A www.receptindex.com oldalról nyomtattam ki jópár nyulas receptet még évekkel ezelőtt. közülük választottam ezt a finomságot.

Házinyúl provence-i mártásban:



Hozzávalók: egy házinyúl darabolva, 20 dkg húsos füstölt szalonna, 1 csomó újhagyma, 2 db nagy paradicsom, 1 ek. provence-i fűszerkeverék (ha nincs, akkor keverjünk össze szárított bazsalikomot, rozmaringot, kakukkfüvet és borsikafüvet), 1 dl olivaolaj, 2 dl fehérbor, fél liter csont- vagy húsleveslé, 6-8 gerezd fokhagyma, 1 csokor petrezselyemzöld, 2 ek. liszt, só, őrölt bors.

Elkészítés: A szalonnát megpirítjuk, majd kiszedjük a lábasból. A kisült szalonnazsírhoz hozzáöntjük az olivaolajat, ha megmelegedett beletesszük a nyulat, megpirítjuk, majd kivesszük. A zsiradékban átforgatjuk a hagymát, fokhagymát és a szeletekre vágott paradicsomot. Ezután a nyulat visszatesszük, megszórjuk sóval, provence-i fűszerkeverékkel, petrezselyemzölddel, borssal és a két kanál liszttel, felöntjük borral és a csontlével. Lefedjük és megfőzzük.
Körettipp a nyúlhoz: Kivajazott tepsibe nagyon vékonyra vágott, tejben előfőzött burgonyát teszünk, aprított fokhagymát és provence-i fűszerkeveréket szórunk rá és a burgonya tetejére joghurtot vagy kefirt teszünk. Kb. 20 percig sütjük a sütőben.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése