2014. december 29., hétfő

Zebrakocka

Már nem tudom mikor akadtam rá, a kinyomtatott receptgyűjteményemben találtam a Zebrakocka leírását. Judo Karácsonyra készítettem el, porcukor híján szőlőcukorral és nagy sikere volt. Szőlőcukorral is kellően édes volt.

Zebrakocka:



Hozzávalók:

A tésztához: 50 dkg darált háztartási keksz, 5 ek. kakaópor, 3 ek. baracklekvár, fl üvegcse rumaroma, 5 dkg vaj, 5 ek. porcukor (nálam most szőlőcukor), kb. 3 dk tej.

A krémhez: 3 dl tej, 3 ek, liszt, 1 cs. vaniliakivonat (Bourbon), 5 dkg vaj, 15 dkg kókuszreszelék.

A tetejére: 10 dkg étcsokoládé, 1 kk. olaj

Elkészítés:

A krémhez a lisztet simára keverem a tejjel, hozzáadom a kókuszreszelék felét és folyamatos keverés mellett sűrűre főzöm. Ha kihűlt belekeverem a vaniliaaromát, a cukrot, vajat és a maradék kókuszt.

A tészta hozzávalóit összedolgozom annyi tejjel, hogy jól formázható masszát kapjak. Három részre osztom és porcukorral (szőlőcukorral) meghintett deszkán 20x30 cm-es lapokat nyújtok belőle. Az első lapot a tepsibe helyezem és rákenem a krém felét. Erre teszem a második lapot, majd a krém másik felét. A harmadik lappal befedem.

Gőz fölött megolvasztom a csokoládét, belekeverem az olajat és rákenem a süti tetejére. Néhány órára hűtőbe teszem, majd kockára vágva tálalom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése