2014. október 29., szerda

Linzer

Réka nagy kedvence a linzer és az isler. Andi konyhájából mentettem le a Linzer és Isler receptet, évekkel ezelőtt. Próbaképpen fél adagot csináltunk, csoki híján csak linzereink lettek. Azt már sütéskor láttam, hogy a tésztát még ennél is vékonyabbra kellett volna nyújtani. A sütijeim sajnos általában nem szépek, ez sem lett az. Viszont az íze tökéletes, nagyon finom, puha tésztája lett.


Linzer:

Hozzávalók (fél adaghoz!):

30 dkg liszt, 20 dkg margarin, 20 dkg cukor (Andi porcukrot ír, de lusta voltam darálni...), 3/4 cs. sütőpor, 1 cs. vaníliás cukor, 1 db tojássárgája

A hozzávalókból tésztát gyúrunk, 3-4 mm vastagságúra nyújtjuk és nagy pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. mivel nekünk csak linzerek készültek, a korongok felét kis szív formázóval kiszúrtuk. Sütőpapíros tepsin, előmelegített sütőben pár perc alatt megsültek. Miután kihűlt, a párokat összeragasztottuk kajszilekvárral, porcukorral megszórtuk. (A lyukakat fel lehet tölteni még lekvárral.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése