Nagyon sok receptet kimentek magamnak a facebook-on, hogy majd elkészítem. Ezzel az almás finomsággal is ősz eleje óta szemezgettem. A receptre NoSalty konyhájában akadtam. Én fél adagot készítettem, citrom híján bolti reszelt citromhéjat és citromlevet tettem bele, a diót nagy bánatomra kifelejtettem, a tetejét pedig nem porcukroztam. Nagyon finom süti lett, igazi omlós tésztája van.
Hozzávalók: (fél adag!)
A tésztához:
25 dkg finomliszt12,5 dkg margarin
1 db
12,5 dkg margarin
1 db tojás
1 csomag vaníliás cukor
1/2 csomag sütőpor
7,5 dkg cukor
darált dió
A töltelékhez:
5 dkg barna cukor
1 ek fahéj
1 kg alma
citromhéj
citromlé
A kenéshez
1 db tojás
A liszthez keverjük a sütőport, elmorzsoljuk a margarinnal, majd hozzáadjuk a tojásokat és a cukrot a vaníliás cukorral. Ezután betesszük a hűtőbe
Lereszeljük az almát, hozzáadjuk a cukrot, a fahéjat, a reszelt citromhéjat és a citromlevet.
Tepsibe nyújtjuk a tészta egyik felét, amit megszórunk darált dióval. Rákanalazzuk az almát, majd a másik lapot szépen ráfektetjük. Megszúrkáljuk villával, megkenjük tojással, és 190-200 fokra előmelegített sütőben 25 percig sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése