2014. április 19., szombat

Kókusz szelet

Húsvétra egy új receptet próbáltam ki Andi konyhájából.

Kókusz szelet:


Tészta: 30 dkg liszt, 1/2 cs sütőpor, 2 ek kakaópor, 15 dkg porcukor, 1 tojás, 15 dkg margarin

Töltelék: 6 db tojásfehérje, 20 dkg porcukor, 20 dkg kókuszreszelék

Krém: 6 tojás sárgája, 3 ek. liszt (én vaníliás pudingporral helyettesítettem), 3 dl tej, 4 cs. vaníliás cukor, 25 dkg margarin, 20 dkg porcukor, csoki reszelék

Elkészítés: A tészta hozzávalóit összekeverjük, majd 2 db félkeménységű cipót formázunk belőle. Ha nem akar összeállni, akkor tegyünk bele 2-3 ek. tejet.
A tojásfehérjéket habbá verjük, beleöntjük a porcukrot és jól elkeverjük. A kókuszt is belekeverjük. 
A két cipót vékonyra kinyújtjuk a tepsit kikenjük margarinnal és beleterítjük az egyik lapot. Rákenjük a kókuszos tölteléket, beterítjük a másik lappal. Közepes lángnál 20 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni.
A krém készítése: a tejet elkeverjük a tojás sárgákkal, a vaníliás cukorral, liszttel (pudinggal) és sűrű krémet főzünk belőle, majd hagyjuk kihűlni. A margarint a porcukorral elkeverjük, a kihűlt krémet hozzáadjuk és csomómentesre eldolgozzuk. Ezt a krémet rákenjük a kihűlt tészta tetejére, csokireszelékkel megszórjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése