2014. április 18., péntek

Palócleves

2009-ben már nem emlékszem hogy Mátraszentistvánon vagy Mátraszentimrén, egy búbos kemencés kis vendéglőben palóclevest ettem. Utána évekig emlegettem milyen jó is volt az a leves a hideg télben... sőt, egy csomó receptet el is mentettem. a leves mégis csak idén télen készítettem el. Olyan finom volt, mint emlékeimben. :-)
Jó fényképet viszont nem sikerült készítenem.

Palócleves:

Hozzávalók: 
50 dkg sertéscomb (állítólag marhahúsból az igazi, majd úgy is kipróbálom), 2 db sárgarépa, 1 db petrezselyemgyökér, 3-4 krumpli, 30 dkg zöldbab, 1 db vöröshagyma, 3-4 gerezd fokhagyma, fűszerek (só, bors, vegeta, babérlevél, pirospaprika), 1 tk liszt, 1 pohár tejföl, olaj.

Az apróra vágott vöröshagymát olajon üvegesre párolom. Hozzáadom a kis kockákra vágott húst, pár perc múlva a kockára vágott zöldségeket és az apróra vágott fokhagymát. Pár percig párolom, pirospaprikával megszóróm, vízzel felengedem. Ízlés szerint fűszerezem, félpuhára főzöm, majd hozzáadom a zöldbabot, tovább főzöm. Végül beleteszem a kockára vágott krumplit és puhára főzöm. Liszttel kikevert tejföllel behabarom, pár percig forralom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése