2011. augusztus 20., szombat

Gombapörkölt

Augusztusban többször is vettem gombát egy cigány asszonytól. A vargánya kilóját 1300 Ft-ért adta (mindig több volt súlyra 1 kg-nál), legutóbb pedig jó másfél kiló galambicát adott 800 Ft-ért. Rántott gomba és gombapörkölt is készült belőle.

Gombapörkölt:


Hozzávalók:
kb. 60 dkg erdei gomba, (én most galambicából csináltam)
1 kis fej vöröshagyma,
pirospaprika,
só, bors,
tejföl

Az apróra szelt hagymát kevés zsiradékon megpárolom, pirospaprikával meghintem, kevés vízzel felengedem és kb. fél órán keresztül párolom. A fedőt levéve zsírjára pirítom. Beleteszem a megtisztított, feldarabolt gombát, sózom és óvatosan összekeverem. Feledve jó 40 percig főzöm, időnként megkeverem, ha kell kis vizet öntök alája. Ha a gomba megpuhult, 1 pohár tejfölt keverek hozzá és felforralom. Rízzsel, tésztával tálalom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése