2011. június 5., vasárnap

Kukoricás-újhagymás leves

Évekkel korábban vágtam ki ezt a receptet egy Népszabadság Ízözön mellékletből. Idén végre ez is készítettem és nem bántam meg! Nagyon finom, laktató leves.

Kukoricás-újhagymás leves:


Hozzávalók:
1 csirkemell,
1 csomó újhagyma,
margarin,
1 kis doboz kukoricakonzerv,
1 ek. liszt,
6 dl tej,
2 dl víz,
1-1 késhegynyi reszelt szerecsendió, curry por és fehér bors,
2 erőleveskocka

A csirkemellet csíkokra vágtam, margarinon megpirítottam. A margarinból kivéve félretettem, a margarinon pedig megfuttattam a karikákra vágott újhagymát. Ezt is kivettem belőle (a margarint többször is pótolnom kellett), a lisztet megpezsgettem a margarinon, a tejjel felengedtem, gyorsan simára kevertem, hozzáadtam a vizet és a kukorica levét. Beleszórtam a hagymát, szerecsendióval, curryvel, fehérborssal fűszereztem. Beleszórtam a csirkemellcsíkokat és a kukoricát, belemorzsoltam az erőleveskockát és kb. 5 percig forraltam.
Nekem nagyon bejött!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése