2011. június 5., vasárnap

Cseresznyés lepény

Itt a cseresznye szezon, én is kaptam egy jókora adaggal. Cseresznyés lepényt sütöttem, Horváth Ilona Szakácskönyvének receptje alapján.

Cseresznyés lepény:


Hozzávalók:
5 tojás,
6 dkg margarin,
20 dkg cukor,
12 dkg finom morzsa,
1/2 kg magozott cseresznye

A tojássárgákat a cukor felével és a margarinnal habosra kevertem. A tojásfehérjét a maradék cukorral kemény habbá vertem. A morzsát és a tojáshabot felváltva a sárgájához kevertem. Szilikonos piteformába öntöttem, a cseresznyét a tetejére tettem. 175 °C-ra előmelegített sütőben 30 percig sütöttem. Porcukorral meghintve tálaltam. Nagyon finom lett, de nekem túl édes, nem kell a porcukor a tetejére.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése