2011. május 29., vasárnap

Bodza szörp

Nagyon szeretjük a bodza szörpöt, minden évben készítek.

Bodza szörp:


A recept egy ismerős nénitől származik és roppant egyszerű.

40 db bodzavirág,
4 citrom,
4 kg cukor,
4 l víz,
12 dkg borkősav (én citromsavval helyettesítettem)

 A vizet a cukorral és a citromsavval jól elkeverem, mikor már szinte teljesen feloldódott hozzáteszem a megmosott, karikákra szelt citromokat és a bodzavirágokat. A virágokat nem szoktam lemosni, viszont alaposan lebogarászom és már szedéskor ügyelek arra, hogy ne tetveset szedjek. Erdő mélyéről, forgalomtól távoli helyről gyűjtöm. 3-4 napi érlelem, leszűröm, üvegekbe töltöm és mielőtt lezárnám szalicillel megszórom.
Következő tavaszig szobahőmérsékleten eláll.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése