Párom kérésére készült és nagyon finom lett. Több receptet is elolvastam hozzá.
Rakott káposzta:
Hozzávalók:
60 dkg darált sertéshús
50 dkg savanyú káposzta
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
15 dkg rízs
só, bors, pirospaprika,
őrölt fűszerkömény, szárított petrezselyem, majoranna
Elkészítés:
A vöröshagymát megtisztítom, felaprítom és zsíron megpárolom. Hozzáadom a felaprított fokhagymát, majd a darált húst és fehéredésig pirítom. Meghintem pirospaprikával, sózom, borsozom és felöntöm annyi vízzel, ami épp ellepi. A fűszerekkel ízesítem és készre párolom
Közben a savanyúkáposztát 2-3 dl vízzel megpárolom. Addig főzöm, míg elfő a leve.
A rízst is megfőzöm, ezt vegetával ízesítem.
Egy tűzálló tál aljára teszem a káposzta felét. Foltokba tejfölt teszek rá, majd a darált húst, ismét tejföl, rízs, majd a másik fele káposzta. A tetejére szintén teszek foltokban tejfölt, majd előmelegített sütőben (kb. 180 fok) 20-25 perc alatt összesütöm
Egyszerű és nagyon finom!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése